Over Cultural Motion

Ik (Linn Borghuis) ben met Cultural Motion gestart in 2010. In 2008 heb ik de opleiding Museologie aan de Reinwardt Academie in Amsterdam succesvol afgerond. Met Cultural Motion heb ik inmiddels jarenlange ervaring op tal van vakgebieden en disciplines. Daarbij specialiseer ik me in Project- en Museummanagement, Digitale Innovatie en Internationale Samenwerking.

Visie

Cultural Motion is ontstaan vanuit het idee dat er meer cross-sectorale samenwerking nodig is, om de culturele sector voor de lange termijn een groter draagvlak te geven. Cultuur is in mijn visie niet alleen in specialistische instellingen of gebouwen te vinden, maar ligt letterlijk ‘op straat’.

Uitgangspunten

Kennisdelen, samenwerken en innoveren zijn de belangrijkste uitgangspunten van Cultural Motion. Ik wil werken aan de duurzame vormgeving van de erfgoedsector, zodat deze versterkt en behouden kan worden. Ondanks veranderingen in het politieke en financiële klimaat en de verregaande digitalisering van de maatschappij.

Samenwerken

Cultural Motion gaat graag samenwerkingsverbanden aan met partijen buiten de culturele sector, zoals overheden, commerciële, publieke en private instellingen. Hiermee wil ik bewerkstelligen dat verschillende sectoren van elkaars kennis en expertise kunnen profiteren. Naar mijn mening zorgt dit er uiteindelijk voor dat het belang van kunst en cultuur een breder draagvlak krijgt binnen de samenleving.

Wie ben ik?

Ik ben een sociale, enthousiaste en bevlogen duizendpoot met bijzonder oog voor verbindingen en structuur. Dat zie je ook terug in de diversiteit van projecten die ik heb uitgevoerd. Het schakelen tussen verschillende disciplines en overstijgende projecten is mijn grote kracht. De inhoud die daarbij nodig is maak ik me heel snel eigen.

Passie

Ik woon in Den Haag en heb een grote passie voor de natuur en voor duurzaamheid. Je zult me dan ook vaak door de duinen zien struinen of fietsen. Of ik zoek kastanjes en eikeltjes in het Haagsche bos met mijn zoontje Tomá en vriend Benoît. Die momenten geven me een groot gevoel van vrijheid en bovendien veel energie!