Over Cultural Motion

Sinds 2019 werken wij samen onder de vlag van Cultural Motion, het bedrijf van Linn Borghuis. Vanaf juni 2021 is de samenwerking een nieuwe fase ingegaan door de oprichting van een nieuwe rechtspersoon (VOF) onder dezelfde naam, waarin alle huidige en toekomstige activiteiten worden ondergebracht.

 

Linn Borghuis
Linn Borghuis is een sociale, enthousiaste en bevlogen duizendpoot met bijzonder oog voor verbindingen en structuur. Dat zie je ook terug in de diversiteit van projecten die ze heeft uitgevoerd. Het schakelen tussen verschillende disciplines en overstijgende projecten is haar grote kracht. De inhoud die daarbij nodig is maakt ze zich heel snel eigen. Ze heeft een groot netwerk binnen de (inter)nationale culturele, -en wetenschapssector en daarbuiten. Ze is niet bang om buiten de gebaande paden te treden en schakelt makkelijk tussen verschillende disciplines. Daarnaast heeft ze veel ervaring met het opzetten van (grote) projecten.

 

Haar grote kracht is dat ze mensen makkelijk aan zich bindt en een grote gunfactor heeft. Ze kan werken met alle mensen, van bestuurders tot buurtbewoners. Ook is ze in staat om in-en uit te zoomen op situaties en te bekijken wat het geheel versterkt om het vervolgens ook te gaan doen. Cultuur is in haar visie niet alleen in specialistische instellingen of gebouwen te vinden, maar vindt zijn waarde en representatie in de samenleving. Haar grote drijfveer is de culturele sector relevanter en inclusiever te maken voor de samenleving. Ze wil veel meer ruimte bieden om belangrijke actuele thema’s samen met communities (in co-eigenaarschap) te programmeren en duurzame gelijkwaardige relaties aan te gaan.

 

 

Frank Meijer
Frank Meijer is een ervaren projectleider en strategisch adviseur in de culturele sector. Hij is partner bij projectbureau Cultural Motion en coördinator van Stichting AdamNet en de Stichting Academisch Erfgoed. Hij is al sinds het begin van zijn carrière actief binnen de culturele erfgoedsector. De rode draad in zijn loopbaan is het bij elkaar brengen, stimuleren en begeleiden van professionals om gezamenlijk van idee naar inhoudelijk plan te gaan. Als coördinator van de Stichting Academisch Erfgoed is hij verantwoordelijk voor een samenwerkingsverband van twaalf Nederlandse universiteiten rondom wetenschappelijke erfgoedcollecties. Dit netwerk bestaat uit conservatoren bij universiteitsbibliotheken (Bijzondere collecties) en universiteitsmusea. De Stichting AdamNet is een netwerk van Amsterdamse Bibliotheken en erfgoedinstellingen. Frank is verantwoordelijk voor de strategie en beleid van beide stichtingen en voor het onderhouden van het netwerk van erfgoedprofessionals.
Samen met Linn Borghuis werkt hij sinds 2019 samen in projectbureau Cultural Motion voor diverse opdrachtgevers.